11. septembra 2012

Niečo z Lancome...

Produkty, o ktorých bude dnes reč, sa v mojich líčeniach pár krát vyskytli. Myslím si, že všetkým známa firma Lancome sa v našich zemepisných šírkach predáva v sieti parfumérií Fann už dosť dlhú dobu. Ja som sa k tomuto make upu dostala na základne článku uverejneného v mesačníku Eva ešte pred pár rokmi. Bol to článok, v ktorom nebohý vizážista tejto firmy Alex, predstavoval svojich obľúbencov z dekoratívnej kozmetiky. Ešte dnes mi je veľmi ľúto tohto talentovaného kúzelníka, ktorý dokázal vyčarovať z každej ženy divu. Mojím veľkým snom bolo, aby ma líčil v môj svadobný deň, ale život to zariadil inak. Nech odpočíva v pokoji v nebi plnom farieb...  Teint Miracle vtedy jednoznačne označil ako najlepší z najlepších a ja som sa rozhodla prvýkrát investovať do dekoratívnej kozmetiky. Nakoľko nebývam vo veľkom meste, poprosila som sestru, aby mi ho doniesla z Blavy a tak sa aj stalo... Ale dosť bolo poviedok, poďte priamo k hodnoteniu.

Podľa popisu je tento make up "prvý, ktorý pomáha obnobiť auru dokonalej pleti"... Krásne napísané, a aká je realita?
Make up je tekutý, skôr redší. Nanáša sa rovnako dobre štetcom ako aj prstami. Po aplikácii a zapracovaní zmatnie, ale zároveň má pleť rozjasnený efekt. Je stredne krycí, naozaj výborne zjednocuje farebný odtieň pleti a kryje drobné nedokonalosti. Konkrétne mne zakryje začervenané miesta, pupáčiky, či žilky, ale zároveň nechá vyniknút pehám...mne osobne sa to veľmi páči. Výdrž je slušná aj na mojej zmiešanej pleti, no po pár hodinách si T-zónu určite musím prepudrovať. Vlastním odtieň 01 - Beige Albatre, ktorý patrí medzi svetlé odtiene, preto ho používam prevažne v zime, alebo miešam s tmavšími make-upmi, ktoré mám.
Má žltý podtón, takže s mojou pleťou skvele spolupracuje... Ja osobne ho mám veľmi rada a môžem ho teda spokojte odporučiť.
Objem: štandadne 30 ml
Cena: £27.00 ( na http://www.lancome.co.uk )
Spotreba:  12 m, ale ja ho používam rozhodne niekoľkonásobne dlhšie, neoxiduje, ani mojej pleti problém nerobí :)
Moje hodnotenie: 10 bodov z 10!

Po výbornej skúsenosti s make upom som sa rozhodla investovať aj do korektoru rovnakej značky. Lancome Teint Miracle Concealer Pen sa vyrába v šiestich odtieňoch, no u nás sú v ponuke dva. Jedným s podtónom do ružova 02 - Peche Lumiére, ktorý vlastním aj ja (aj keď celkom nechápem, kde som mala oči, keď som si tento odtieň vyberala, ale o tom potom...) , a druhý s podtónom do žlta 03 - Beige Lumiére. Teraz viem, že by mi určite viac sedel 03-kový, no čo už! Moja chyba! Ale poďme poporiadku.
Ako už z názvu vyplýva, korektor je vo forme pera, a teda šťukaním sa dávkuje do štetčekového aplikátora. To by bolo celkom fajn.. Po nanesení je príjemne krémový, na očné okolie neskutočne rozmaznávajúci, krásne sa rozpracováva a neskutočne hydratuje! Tu však príde kameň úrazu.... po rozotretí a vťupkaní do okolia oka zmyzne...! Verte či nie, jednoducho sa stratí , fuč! Ja skutočne netuším, či je problém v mojej trošku suchšej pokožke, alebo v zle vybratom odtieni, ale jednoducho ho pokožka vypije do dna a mne zostanú len oči pre plač a kruhy pod nimi ako dôkaz chýbajúceho spánku! Pre mňa teda zostáva sklamaním a hoci sa s ním občas pomaznám a nanesiem ho, aby sa necítil nepotrebný...po chvíli nanášam jeho omnoho lacnejšieho kolegu od značky Catrice, ale pssssssst!
Za mňa teda rozhodne nie, ale každý máme inú pleť, takže niekomu možno skvele poslúži.
Objem: 2,4 ml
Cena: £26,00 ( na http://www.lancome.co.uk )
Spotreba: 6 m!
Moje hodnotenie: bohužiaľ 4 body z 10!

Na polovici tváre nanesený len make up s korektor pod okom...  Bez lícenky a kontúrovania. A samozrejme bez retuše!


Dajte mi prosím vedieť, aké máte vy skúsenosti s Lancome.... Veľmi by ma to zaujímalo....

AlliceDom 



4 komentáre:

  1. Keby nebol taký predražený,určite by som doň šla :/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku Lancome by som velmi rada vyskušala, len škoda že pre mna je to drahá značka..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam od Lancome linku vo fixe a uz ju mam strasne dlho a stale nevyschla, cize to bude kvalitka (alebo uber chemia, kto vie :D). Ten makeup na tebe vyzera skvelo, je fakt dost malo znaciek, ktore robia tak prirodzene tony. Korektor ma neprekvapuje, ja som presla niekolkymi, ktore robili to iste, ako opisujes... pre mna je jednoznacne najlepsi na kruhy Highlighter pen od Pupy - bezkonkurencne. Skus sa nan mrknut, ak si uz nenasla inu nahradu :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za tip VeVe, určite ho vyskúšam, lebo dobrých korektorov nikdy nie je dosť...:)

      Odstrániť