23. septembra 2012

Jablková maškrta

Krásne nedeľné popoludnie,

dnes netradične ponúkam Vám, mojim čitateľkám, sladkú jesennú inšpiráciu na diétny, nielen nedeľný, dezert. Tento recept mám z knižky Igora Bukovského a robievam ho práve na jeseň, kedy chcem využiť bio jabĺčka z nášho sadu a zároveň si bez výčitiek svedomia zamlsať... Je veľmi jednoduchý a jeho chuť Vás skutočne prekvapí! Prezradím ešte, že chutí nielen mne, ale aj mojím chlapom.

Budete potrebovať:
4 šálky olúpaných a pokrájaných jabĺk
1 šálku hnedého ( trstinového ) cukru
4 polievkové lyžice margaínu ( ja používam maslo )
1 šálku ovsených vločiek
2 polievkové lyžice celozrnnej múky
1 čajová lyžička mletej škorice ( ja pridávam aj organic škoricový cukor )

Postup:
Jablká zmiešame s hnedým cukrom a vložíme do margarínom vymastenej ohňovzdornej misy. V inej miske zmiešame vločky, celozrnnú múku, škoricu a nasypeme na jablká. Navrch poukladáme kúsky masla a pečieme v rúre, kým jablká nezmäknú a vločky nebudú voňať. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre na 180 stupňoch cca 15 minút. Wualááá!







Okrem toho, že Vám jesenne prevonia celý dom, uspokojí aj mlsné jazýčky a váhu si po ňom nemusíte kontrolovať. Dobrú chuť!

AlliceDom

9 komentárov:

  1. No jablcka su teraz popularne :)Akurat teraz som aj ja publikovala prispevok,kt.som napisala vcera s jablkovym kolacom :)Vyzera to super, normalne mi slinky zacali tiect :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Idem sa hneď mrknúť lebo jablkových receptov nikdy nie je dosť.. :)

      Odstrániť
  2. Presne na takéto niečo mám teraz chuť, až mi slinky tečú :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. joooj, ďakujem za recept.. ešte mi ostalo 3/4 bedne s jablkami tak viem čo s nimi :P mne sa práve pečie koláčik, samozrejme jablkový ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som na ten tvoj koláčik zvedavá,dúfam, že pridáš foto. Pozerala som si recept naň a ak sa ti podarí, cez týždeň pečiem... :)

      Odstrániť
  4. Ja nemozem take fajnotky pozerat, som strasny addict na sladke... kebyze sa nekontrolujem, mam uz 300 kg :D. Juj, ale strasne fajne vyzera :-)

    OdpovedaťOdstrániť