30. decembra 2012

Moroccan Argan Oil

Príjemné predsilvestrovké popoludnie!

     Starostlivosť o pleť je základom a tvorí alfu a omegu krásnej tváre... Vyskúšala som už mnoho krémov a sér na tvár. Dnes by som Vám chcela predstaviť niečo trošku odlišné. Arganový olej je v súčasnosti znovuobjaveným zázrakom na pleť a vlasy, ale aj tzv. "IN" produktom a do svojho repertoáru ho začínajú zaraďovať mnohé kozmetické firmy. Jeho účinky už využívala aj Kleopatra a je známy tým, že: "Spomaľuje starnutie, udržuje mladosť a vitalitu. Takisto pomáha k prekrveniu tkanív a znižuje riziko vzniku celulitídy, ktorá trápi prevažnú väčšinu žien v každom veku." Je akousi prevenciou proti starnutiu a využíva sa okrem kozmetického priemyslu aj v potravinárstve pre jeho typickú orieškovú chuť. Pri výbere toho "môjho" som chcela čo najčistejší, bez prídavku konzervantov, či parfumácie a práce čistý arganový olej, ktorý je určený na telo a vlasy som našla na eshope.natureal.sk . O jeho účinkoch a použití si môžte prečítať na eshope. Ja by som sa chcela teraz povenovať jeho účinkoch na moju pleť.

Aplikácia: môj pôvodný plán bolo používať ho ako nočné sérum, ale používam ho aj ako podklad make upu na deň. Na ruku si s pumpičkou aplikujem asi 4 dávky, trochu ho rozotriem medzi prstami a vmasírujem do pokožky celej tváre a krku, až kým sa nevsiakne. Stalo sa to mojím obľúbeným rituálom. Nevyhýbam sa ani oblasti pod očami. Hoci nie je parfémovaný a jeho prirodzená vôňa je prinajmenšom zvláštna a niekomu by mohla aj vadiť, ja som si zvykla a neprekáža mi.

Účinky na moju pleť: ten pocit po jeho použití som si skrátka zamilovala. Moja tvár je vymasírovaná, pleť jemná, zamatová a po vsiaknutí nezanecháva mastný film. Je hydratovaná a zároveň sa vôbec nelesknem, čo ako majiteľka mastnej T-zóny považujem za veľké plus. Mám pocit, že sa mi zlepšila pružnosť pokožky a mám zjemnené aj vrásky. 

Moje hodnotenie: momentálne spĺňa všetky moje nároky na sérum na tvár a je mojím veľkým obľúbencom. Prideľujem mu 9 bodov z 10. 




Máte skúsenosti s arganovým olejom?

AlliceDom



6 komentárov:

  1. používam taký od Avonu a nemožem si ho vynachváliť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. waw, tak to som prekvapená, že nenecháva pleť mastnú!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak vyzerá dobré, možno,že sa po ňom pokukám :)

    BeautyMuffin

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Chcela by som vidieť,čo by spravil s mojou pleťou...vlasy by mu však určite neprotirečili :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ahoj velmi pekny blog pozyvame na GIVEAWAY

    http://aj-ro-na.blogspot.cz/search/label/Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť